PLANETACLUB

Навіщо потрібна математика

Час читання

4 хвилини

Переглядів

86

Опубліковано

18.06.2021

Оновлено

23.04.2024

Зміст

Навіщо потрібна математикаМожливо, ви не раз чули, як люди кажуть, що математика, яку вони вивчали в школі (зокрема, алгебра або теорема Піфагора), марна в дорослому житті, але чи так це? Одна з причин, по якій школярі та студенти можуть не любити математику, полягає в тому, що багато концепцій абстрактні і їх важко освоїти.

Одна з причин, через яку школярі та студенти можуть не любити математику, полягає в тому, що багато концепцій абстрактні та їх важко освоїти.  Змінні, рівняння іноді важко зрозуміти, і все ж вони можуть стати в нагоді для вирішення реальних життєвих ситуацій прямо зараз або в майбутньому.

Навіщо потрібна математика? Як це впливає на наше повсякденне життя?

Створення бюджету витрат і доходів, оплата продуктів, покупка речей і приготування їжі – все це так чи інакше пов’язане з математикою. Коли справа доходить до певних завдань, потрібно вміти правильно виміряти інгредієнти, порахувати гроші або просто логічно знайти вихід зі складної ситуації.

Вчені довели, що навіть якщо життя школяра ніяк не буде пов’язане з точними дисциплінами, математика в будь-якому випадку дуже важлива. Якщо у дитини виникне питання, навіщо потрібна математика в житті, ви завжди зможете навести кілька серйозних аргументів.

Ось вісім oб'ективних причин, навіщо школяру да і дорослому потрібно знати математику:

1. Тренує пам'ять.

Вчені зі Стендфордського університету (США) провели експеримент, в ході якого з’ясувалося, що розв’язання рівнянь і завдань удосконалює пам’ять. Під час роздумів над рішенням, людина тренує навичку пошуку відповідей у власній пам’яті – діти починають серйозно осмислювати інформацію, яку отримали раніше, вчаться аналізувати її та застосувати.

2. Розвиває мислення

Математика розвиває мисленняЦе одна з найважливіших причин, яка відповідає на питання, навіщо потрібно вивчати математику. Систематичне вивчення даної дисципліни призводить до багатьох позитивних змін:

  • дитина поступово починає міркувати логічно: арифметика та алгебра тренують стратегічне мислення, а геометрія – абстрактне;
  • школяр вчиться розмірковувати, аналізувати інформацію та робити висновки;
  • учень тренує навичку шукати причинно-наслідкові зв’язки та помічати закономірності;

Таким чином регулярні заняття сильно відбиваються на рівні інтелекту, а в дорослому житті математично розвинена особистість буде легко і швидко орієнтуватися в світі, що постійно змінюється.

3. Формує характер

Навіщо треба знати математику? Щоб загартувати характер. Поступово вирішення завдань формують у школяра:

  • посидючість;
  • наполегливість;
  • силу волі;
  • точність;
  • вміння відстоювати та аргументувати свою відповідь;
  • вміння зосереджуватись;

Всі ці якості створюють особистість, яка у житті досягатиме серйозних вершин і не боятиметься невдач.

4. Допоможе підтягти гуманітарні предмети

Фахівцями з Північно-Західного університету встановлено, що діти молодшого шкільного віку, які займаються математикою, легше освоюють і гуманітарні науки. Справа в тому, що більшість наук невіддільні від математики. І не лише природні – хімія та фізика, а навіть соціологія, історія та лінгвістика.

5. Закладе основу успіхів у кар'єрі.

Математика закладе основу успіхів в кар'еріМатематика допоможе в кар’єрі. Сьогодні головні якості як співробітника, так і керівника – багатозадачність, вміння швидко вчитися новому, аналітичний розум, навичка стратегічного мислення, завзятість. Всі ці сторони особистості серйозно прокачує математика. Роботодавцям потрібні практичні навички, включаючи ментальну арифметику, уміння працювати з візуальними даними, здатність перевіряти власні розрахунки. Вони знають, що не кожен співробітник буде приходити зі знанням предмета, але вони очікують, що люди можуть критично мислити та швидко вчитися.

У світі немає професії, де б не використовувалася математика. Вчені, інженери, вчителі, водії, IT спеціалісти і навіть продавець овочів на ринку – всі вони знають навіщо потрібна математика використовують її для виконання своїх повсякденних завдань.

6. Захистить від стресу.

Основна проблема сучасності – хронічний стрес. Відповідно до досліджень вчених з університету Дьюка (Сполучені Штати) робота над рівняннями та завданнями дає потужне психологічне розвантаження, допомагає знизити рівень тривоги.

7. Допомогає правильно розпоряджатися грошима

Ще один этап дорослішання – це відкриття і управління банківським рахунком. Важливо бути точним в математиці, щоб зберегти свої дорогоцінні заощадження і не допускати помилок. Потрібні навички можна отримати на уроках алгебри. Один з найважливіших – це розрахунок відсотків і складних відсотків.

8. Незамінна в приготуванні їжі

Математика незамінна в приготуванні їжіДля того щоб правильно приготувати ту чи іншу страву, необхідно правильно розрахувати вагу кожного інгредієнта. Адже якщо переплутати співвідношення, замість еластичного тіста для пирога може вийти незрозуміла клейка маса, яку неможливо буде їсти. Тут дуже знадобляться кухонні ваги, але знову ж таки принцип зважування побудований на математичних величинах (г, кг).

Так все-таки для чого потрібно знати математику? Відповідь проста: для всього! Вивчайте математику змолоду! І в дорослому житті вам буде набагато простіше. Перевірено!

Відео по темі

Статті з блогу

НМТ чи ЗНО? до чого готуватися випускникам? Предмети на НМТ 2023
Як підготуватися до ЗНО з англійської мови
Школа майбутнього: особливості та перспективи
Рейтинг ВНЗ України

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом