PLANETACLUB

Навіщо вчити англійську?
6 причин.

Час читання

5 хвилини

Переглядів

97

Опубліковано

29.01.2022

Оновлено

24.04.2024

Зміст

Сьогодні англійську діти вивчають із трьох років. І в цьому є сенс – іноземна мова – це двері у щасливе майбутнє з масою можливостей. Знання відкривають дорогу до найкращих університетів світу, дозволяють розуміти та спілкуватися з людьми у будь-яких країнах. Саме тому зараз так потрібні репетитори англійської, які вчать розуміти граматику, вміти читати та говорити іноземною мовою. Розберемо докладніше, чому треба вчити англійську, і в чому її переваги.

ТОП-6 причин, чому варто вивчити англійську мову

Навіщо вивчати англійську точно знають діти, студенти та всі, хто бажає відправитися на навчання до Великобританії, Іспанії та інших країн світу. Англійська мова інтернаціональна, нею розмовляє кожна 5-та людина світу.

Вивчаючи англійську школяр, студент прокладає собі дорогу у світле майбутнє. Учень зможе вибрати будь-який факультет, у будь-якому ВУЗі світу, а пізніше піти працювати в транснаціональній компанії.

Розберемо докладніше кожен варіант, де можна застосувати англійську мову.

1.Навчання у школах, університетах закордоном

Навіщо вивчати англійську мову, знають діти, студенти, які хочуть поїхати вчиться в Оксфорд та Кембрідж. Звичайно, елементарного розуміння відмінностей Present Perfect і Present Continuous мало, але з цього варто розпочати. На допомогу прийде кваліфікований репетитор. .

При вивченні іноземної мови, важливо розуміти яка учня мета вивчення. Від цього залежить напрямок навчання. Якщо розмовний курс реально вивчити за три місяці кропіткої роботи, то на розуміння граматики піде вдвічі більше часу. Залежно від мети, розписується план навчання.

З репетитором реально вивчити англійську до високого рівня, що дозволить успішно скласти тест IELTS, всі іспити на високі бали, знати, як написати мотиваційний лист і гідно пройти співбесіду. Це квиток у щасливе майбутнє та здобуття освіти у найпрестижніших університетах Європи.

2. Робота та бізнес у будь-якій країні

 Англійська для Роботи та бізнесу у будь-якій країніПрофільні знання, вміння грамотно висловляться англійською – запорука успіху в отриманні бажаної посади практично в будь-якій компанії світового рівня. Яким би чудовим фахівцем не була би людина – при переїзді в іншу країну або спілкуванні з англомовними партнерами потрібно подолати мовний бар’єр.

На перших етапах, для цього достатньо знати мову до рівня Upper Intermediate, B2 з подальшим підвищенням кваліфікації до Advanced, C1 і Proficiency, C2. Професіонал своєї справи який грамотно висловлюється іноземною мовою – дуже цінний кадр, якого поважають у моральному і матеріальному плані. Така людина більше зароблятиме і не залишиться без діла. Англійська – запорука успіху та матеріального благополуччя.

3. Мова для подорожей

Англійська Мова для подорожейЗараз мало людей, які не хочуть побувати за кордоном, подивитися світ, відомі пам’ятки культури та покупатись в океані. Але для того, щоб вас зрозуміли місцеві – потрібні базові знання англійської мови та певний словниковий запас.

Елементарно, щоб купити сік та піцу потрібно знати, як це називається англійською. Можна, звичайно, показати пальцем і дати грошей, але набагато приємніше більш цивілізоване спілкування з людиною. Зараз багато онлайн-перекладачів, словників, але мозок – найкращий із усіх гаджетів.

Більшість гідів, екскурсоводів розповідають про пам’ятки, історію про країни, міста та інші об’єкти саме англійською. Можна знайти і російськомовного гіда, але він, швидше за все, не корінний мешканець країни, а іноземець, як і сам турист. Дізнаватися про особливості історії місцевості від корінного мешканця Великобританії набагато цікавіше.

4. Спілкування з іноземцями

Розуміння людей у чужій незнайомій країні – величезний плюс, особливо якщо ви тут уперше і не знаєте, як проїхати за адресою. Телефон може розрядитись, навігатор дати збій, а от місцеві жителі завжди готові надати допомогу. Але якщо ви не знаєте їхньої мови, це буде складніше та довше.

Спілкування з іноземцем – цікава практика англійської, це найкращий спосіб відточити майстерність розмовного жанру. Та й коли ти розмовляєш з людиною його рідною мовою, вона вже до тебе лояльніше ставиться, хоче допомогти в розумінні локації та інших моментах.

5. Розуміння та вивчення культури англомовних країн

Англійська для розуміння та вивчення культури англомовних країнНавіщо люди вчать англійську мову, точно знають мистецтвознавці, історики, археологи, які займаються вивченням пам’яток архітектури, картин та іншої культурної, історичної спадщини. Хто як не місцеві мешканці найкраще розкажуть про особливості культури, кулінарії, місцевого фольклору, продемонструють свій унікальний діалект.

Отже, хто любить фільми про Індіану Джонса, Лару Крафт та інших шукачів пригод розуміють, що розгадати великі таємниці, до яких ще ніхто не дістався, буде складно без знання мови. До того ж, як цікаво гортати старовинні фоліанти, вишукуючи в них щось нове. Це як старослов’янська письменність, де не до кінця зрозумілі літери та вирази, а аутентичність зашкалює.

Читання Шекспіра мовою оригіналу, спілкування з людьми, які проживають у нетуристичних населених пунктах у глибині країни – це стає реально після пізнання їхньої рідної мови.

6. Кінематограф та медіа мовою оригіналу

Англійська для розуміння кінематографу та медіа мовою оригіналуНемає такого американського чи британського серіалу, де не було кумедних жартів. Так, буває, що справа в самому сценарії, але найчастіше це тонкощі та особливості перекладу. Як мінімум, тому дивитися кіно, серіали краще мовою оригіналу. До того ж це непогана практика розмовної англійської мови.

Хто ще не знає, навіщо потрібно вчити англійську – елементарно, для перегляду кіно, серіалів оригінальною мовою. Це стосується прослуховування аудіо, читання книг, журналів, газет. При перекладі у будь якому разі частина творчої задумки автора втачається.

Чудовий приклад – переклад «Гаррі Поттера», багато хто вважає, що оригінал у рази кращий. Про переклад сонетів Шекспіра взагалі нічого говорити – англійською вони навіть звучать краще, та й сенс втрачається.

Перегляд кіно англійською дає усвідомлення, як правильно вимовляти ті чи інші слова. Читання книг у оригіналі розширює словниковий запас. Починати варто із простих творів – на кшталт «Таємничого саду» або «Хоббіту», далі можна переходити на «Робінзона Крузо» та підвищувати планку.

Переваги вивчення англійської мови

Розібравши основні напрямки, де найбільше потрібна англійська, і навіщо її вчити, можна виділити її основні плюси:

  • Освіта в будь-яких країнах, де навчання відбувається англійською.
  • Можливість роботи у транснаціональних корпораціях.
  • Розуміння, спілкування з людьми у англомовних країнах.
  • Перегляд кіно, серіалів, читання книг оригінальною мовою.
  • Вивчення, розуміння культури носіїв мови.
  • Подорож без мовного бар’єру.
  • Проживання у будь-якому куточку світу.

Это не весь список, его можно еще долго продолжать, но у каждого все последующие пункты будут свои.

Англійську мову можна вчити самостійно і це доцільно для тих, хто має базові знання часів, особливостей мови. Краще та швидше вивчити мову з репетитором англійської мови. Наразі існує безліч підручників, цікавих програм вивчення від носіїв мови.У них найкраще подані особливості іноземної мови, представлені приклади.

Книги, аудіо, програми, відеоматеріали – ці інструменти, сервіси допомагають за мінімальний проміжок часу вивчити найпопулярнішу мову у світі, носії якої є практично всюди.

Вивчення англійської з дитинства – запорука успіху у майбутньому. Це знання, які допоможуть у різних сферах життя та ніколи не стануть зайвими.

Відео по темі

Статті з блогу

Навіщо потрібне ЗНО? Що було раніше?
Як підготуватися до ЗНО з української мови
Які документи потрібні для вступу дитини до школи, як і коли їх подавати?
Рейтинг ВНЗ України

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом