PLANETACLUB

Прохідний бал на ЗНО

Час читання

2 хвилини

Переглядів

75

Опубліковано

03.08.2021

Оновлено

22.01.2024

Зміст

Ще вчора школяр, а сьогодні вже абітурієнт вищого навчального закладу мріє вступити на бюджет. Однак для цього потрібно дуже сильно постаратися. У цій статті ми розповімо про всі хвилюючі питання, які стосуються конкурсних екзаменаційних балів для вступу на місце держзамовлення. Ця інформація дозволить випускникам дізнатися, скільки потрібно набрати балів на ЗНО, а також оцінити свої шанси потрапити на місце держзамовлення за обраною спеціальністю.На даний момент вже відомий мінімальний прохідний бал ЗНО на бюджет у 2022 році, він становить сто двадцять п’ять. Цей показник діє для більшості спеціальностей, однак, вузи мають право на власний розсуд визначати прохідний бал ЗНО на бюджет. Але все ж він в будь-якому випадку буде не нижче офіційно встановленого. 

Офіційно встановлений пороговий бал ЗНО на різні спеціальності:

Мінімум 150 буде потрібно набрати з 2 та 3 предмету конкурсу для бажаючих вступати на медичні спеціальності.

Мінімум 140 необхідно набрати бажаючим вступати на правову спеціальність, управління та адміністрування, а також спеціалізацію з міжнародних відносин.

Мінімум 130 повинні набрати випускники, які хочуть вчитися за спеціалізацією «Фармацевтика».

Середні бали ЗНО для вступу на бюджет

Середні бали ЗНО для вступу на бюджетДані щодо середніх балів для зарахування майбутніх студентів на місця держзамовлення прораховуються окремо для кожної спеціалізації в кожному окремому навчальному закладі. Даний показник обчислюється виходячи із кількості завдань в тестах та числа бажаючих потрапити в списки на дану спеціальність, а також показників сертифікатів попередніх років.

Остаточний конкурсний бал для успішного вступу на бюджет обчислюється за формулою: оцінки кожного сертифіката (за шкалою від 0 до 200) + середній бал оцінок атестату про повну загальну середню освіту + оцінка за конкурс спеціальних творчих робіт або інших здібностей (в залежності від спеціальності) помножені на коефіцієнт, що дорівнює одиниці. Для швидкого розрахунку свого показника вступник може скористатися спеціальним онлайн-інструментом. Також оцінити свої шанси на вступ можна, переглянувши, який прохідний бал ЗНО потрібно було набрати в бажаних вузах в минулі роки.

Велике значення мають розставлені пріоритети. Вузи найчастіше віддають перевагу тим абітурієнтам, які обрали цей навчальний заклад в пріоритеті 1 або 2.

Скільки балів потрібно набрати на ЗНО з різних предметів?

Скільки балів потрібно набрати на ЗНО з різних предметівЯкщо вам цікаво, який бал ЗНО потрібен для вступу на контракт або бюджет, рекомендуємо вам ознайомитися з граничними балами з найпопулярніших предметів. Ці дані допоможуть оцінити, склав або не склав абітурієнт випробування ЗНО. (Інформація з сайту https://mon.gov.ua/ua)

Історія України — 27

Математика — 10

Українська мова та література — 27

Географія — 24

Біологія — 22

Фізика — 12

Хімія — 14

Англійська мова — 18

Французька мова — 18

Інші іноземні мови — 14-18

Цих показників зазвичай вистачає, щоб набрати прохідний бал ЗНО на контракт на більшість спеціальностей у вишах.

Якщо ви хочете отримати високі бали із зовнішнього екзаменаційного тестування та без проблем набрати прохідний бал на потрібну вам спеціальність, ми запрошуємо вас на якісну підготовку до ЗНО в нашому навчальному центрі Planetaсlub. У нас ви зможете комплексно підготуватися до майбутніх вступних випробувань і скласти всі предмети без стресу та напруги.

Відео по темі

Статті з блогу

Як підготуватися до ЗНО з фізики
Навіщо потрібні курси підготовки до школи? Коли починати?
Як зрозуміти і вивчити хімію?
НМТ чи ЗНО? до чого готуватися випускникам? Предмети на НМТ 2023

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом