PLANETACLUB

Як перевести дитину до іншої школи

Час читання

2 хвилини

Переглядів

221

Опубліковано

13.07.2021

Оновлено

23.04.2024

Зміст

Необхідність переходу дитини до іншої школи може бути викликана об’єктивними і суб’єктивними причинами. До перших відносять переїзд або стан здоров’я. До других – особисте бажання учня або батьків залишити саме цей навчальний заклад. Найчастіше, рішення про перехід дитини до іншої школи приймається через конфлікти з іншими учнями або окремими вчителями.

Як перевести дитину до іншої школи при переїзді?

Якщо переїзд здійснюється в рамках одного міста і дістатися до старої школи далеко, батьки вирішують перевести дитину до навчального закладу поблизу. В такому випадку закони України повністю на їхньому боці.

Існує поняття «школа за місцем проживання». Це означає, що дитина має право вчитися в навчальному закладі, за яким закріплена певна населена територія. Адміністрація закладу освіти зобов’язана знайти для дитини місце. Як перевести дитину зі школи в школу в рамках одного міста?

  • Батьки відвідують навчальний заклад і заповнюють заяву про вступ.
  • Беруть довідку у секретаря про те, що їх приймають. Вона є підставою видачі документів за попереднім місцем навчання.
  • Пишуть заяву про переведення і забирають медичну карту, особисту справу та табель успішності учня (якщо перехід відбувається протягом навчального року). Попередньо треба підготуватися і здати підручники. Обов’язково перевірити, чи внесені всі записи в особову справу, чи поставлено всі печатки.
  • Приносять особисту справу і медкарту в новий освітній заклад протягом 5 діб. У наступну добу оформляється наказ про прийом нового учня і починається навчальний процес.

Як перевестися до іншої школи з особистих причин

Ситуації булінгу в школі не рідкісні. Педагоги зобов’язані вирішувати їх, але часто навіть не уявляють, який тиск чиниться на окремих учнів. Навчання для школяра перетворюється на катування. Найбільш правильним рішенням стає зміна навчального закладу. Як перевестися до іншої школи в Україні в подібних випадках? Алгоритм залишається таким самим, за винятком першого пункту.

Батьки обирають навчальний заклад і зв’язуються з адміністрацією на предмет наявності вільних місць. Це можна зробити за допомогою електронної пошти. Але краще поговорити з директором особисто. Це найважливіший крок, оскільки приймати учня іншого району адміністрація не зобов’язана.

Педагоги вважають, що краще переводитися в іншу школу тоді, коли завершилася чверть, семестр або рік. Але кожен зайвий день ситуації цькування для школяра є неймовірними тортурами. Тоді перехід краще здійснити негайно. 

Можливість навчання в дистанційній школі

Також звертаємо вашу увагу про існування онлайн шкіл, які працюють в дистанційному режимі. Дитині не потрібно витрачати час на відвідування традиційних місць освіти. Вона зможе повністю і цілком зосередитися на отриманні знань в невеличкій онлайн групі, де педагог зможе приділити максимум уваги. У деяких випадках дистанційне навчання може стати справжнім порятунком для школяра!

Відео по темі

Статті з блогу

Як добре вчитися
Як підготуватися до ЗНО з історії України
Що таке ЗНО, ДПА?
Що робити, якщо не склав ЗНО

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом