PLANETACLUB

Як підготуватись до ЗНО з географії?

Час читання

3 хвилини

Переглядів

15

Опубліковано

07.10.2021

Оновлено

22.01.2024

Зміст

Всіх учнів одинадцятого класу в кінці навчального року очікує серйозний іспит – ЗНО. Він дуже важливий, тому що майбутнє випускників багато в чому залежить від його результатів.

Якщо ви бажаєте вступити до обраного ВНЗ і розпочати навчання за спеціальністю, слід приділити багато часу підготовці до ЗНО з географії. Рекомендуємо почати підготовку заздалегідь, для того щоб здати ЗНО успішно.

В статті ви знайдете кілька практичних порад, як успішно підготуватись до ЗНО з географії.

  1. Відвідуйте консультації. На них вчитель докладно розбирає всі варіанти завдань, які можуть зустрітись вам на іспиті. Він повторює з учнями раніше вивчені теми. Викладач також пояснює школярам складні моменти, дає практичні та теоретичні завдання. Ставте запитання, якщо вам що-небудь незрозуміло. Краще дізнатися про це зараз, ніж ніколи. На консультаціях вчителі не тільки пояснюють теоретичні питання, але і готують підлітків психологічно, дають поради щодо підготовки до ЗНО з географії.
  2. Приділіть особливу увагу виконанню домашніх завдань. Виконуйте їх не аби як, аби відчепитись, а уважно. При цьому намагайтеся запам’ятати терміни, відповіді, географічні назви.
  3. Не соромтеся зайвий раз звернутися до викладача, якщо вам що-небудь незрозуміло. Вчителі, також як і ви, зацікавлені в тому, щоб одинадцятикласники добре склали іспит, тому зазвичай вони охоче відповідають на всі ваші запитання, якщо бачать, що ви прагнете отримати знання.
  4. Якщо ви розумієте, що в ваших знаннях з географії є ​​прогалини, зверніться до батьків по допомогу і попросіть їх знайти хорошого репетитора. Це, звичайно, недешево, але результат буде ефективним. Ваш успішно складений іспит – гарантія гарної репутації репетитора.
  5. Підготовка до ЗНО з географії займе багато часу. Отже, краще почати готуватися заздалегідь, вже на початку навчального року.
  6. Якщо ви обрали ВНЗ, до якого хочете вступити після 11 класу, зайдіть на його сайт. Можливо, там пропонуються платні підготовчі курси. Зверніть на них увагу. Можливо, вони допоможуть вам краще підготуватися до ЗНО з географії. Подібні курси зазвичай коштують дешевше, ніж індивідуальні заняття з репетитором, тому що вони групові.

Як самостійно підготуватись до ЗНО з географії?

По-перше, у вас в кімнаті повинна бути карта світу. За умови, що ви будете заглядати в неї кожного дня, інформація про місцезнаходження різних країн, материків, морів і океанів відкладатиметься у вас в голові автоматично.

По-друге, повторіть матеріал, починаючи спочатку. На ЗНО часто зустрічаються прості, але давно вивчені питання. Деякі учні не можуть на них відповісти, тому що просто вивчали цей матеріал кілька років тому і давно його забули.

Буває, що в шкільному підручнику будь-яка тема викладена незрозуміло або занадто складно. В такому випадку вам допоможе додатковий довідковий матеріал. Цілком ймовірно, що в ньому теми будуть викладені більш чіткою і доступною мовою. Інформація краще засвоюється, якщо вона представлена ​​у вигляді графіків, схем і таблиць.

По-третє, не ігноруйте навчальні Інтернет-сайти. Наочні відеоуроки стануть прекрасною допомогою для одинадцятикласників, які обрали географію для складання ЗНО.

По-четверте, вирішуйте тести, відповіді до яких бажано запам’ятати. Багато завдань ЗНО з географії аналогічні, і відрізняються тільки вступними даними.

По-п’яте, пишіть конспекти. При цьому приділяйте особливу увагу темам, які викликають у вас найбільші труднощі. Ніхто не відміняв так звану «механічну пам’ять».

Як швидко підготуватись до ЗНО з географії?

Якщо іспит вже зовсім близько, а ви відчуваєте, що не готові, радимо негайно вжити термінових заходів. Використовуйте кілька вищевказаних методів: займайтеся з репетитором і при цьому самостійно. Конспектуйте якомога більше, але коротко.

Питання: Як здати ЗНО по географії? Відповідь: Звичайно ж, готуватися заздалегідь. Все просто.

Відео по темі

Статті з блогу

Школа майбутнього: особливості та перспективи
Як скласти ЗНО з математики
Навчання під час війни
На благо дитини: коли і навіщо потрібно переходити до іншої школи

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом