PLANETACLUB

Як підготуватися до ЗНО з історії України

Час читання

2 хвилини

Переглядів

62

Опубліковано

28.07.2021

Оновлено

24.04.2024

Зміст

В структурі дисциплін, за якими учні складають ЗНО, історія України має особливий статус, так як вимагає від учнів знань з інших суміжних предметів, а саме суспільствознавства, історії культури, географії, літератури. Необхідно не тільки знати матеріал, але ще володіти навичками синхронізації і аналізу подій вітчизняної та зарубіжної історії, вміти вільно аргументувати свою точку зору. Ефективна підготовка до ЗНО безпосередньо залежить від безлічі об’єктивних і суб’єктивних факторів, а ми розглянемо дієві методи ефективної підготовки. 

Мотивація та розподіл часу

Як підготуватися до ЗНО з Історії УкраїниБагато хто звертається за допомогою до репетитора. Це найлегший, але й найбільш затратний шлях. Як же самостійно підготуватися до ЗНО з історії?

Головне, це визначитися з мотивацією, а тут все просто. Історія в сучасних реаліях є основним предметом для вступу до ВНЗ гуманітарної спрямованості. Факультети юриспруденції, військові училища і академії при вступі враховують результати ЗНО з історії.

Друге, це чіткий розподіл часу. У будь-якій справі, чим раніше, тим краще, але правильний розподіл часу допоможе швидко підготуватися до ЗНО. Оптимальним варіантом буде почати підготовку за рік, вивчаючи матеріал історії України за програмою 11 класу, і паралельно повторюючи попередні курси за 5-10 класи.

Підготовка буде більш ефективною, коли матиме чітку структуру – 3 рази на тиждень по 2-3 години. Дати можна вивчати і повторювати кожного дня. Це не займає багато часу, зазвичай вистачає 10-15 хвилин на день. 

Поради з підготовки до ЗНО з історії

Поради підготовки до ЗНО з історііОбов’язково під час підготовки ведіть конспект, виділяючи важливу інформацію (імена історичних діячів, битви, дати і т.д.) окремим кольором. Ведіть конспект суворо у хронологічному порядку. Ведення конспекту допоможе:

  • систематизувати історичну інформацію;
  • за місяць до здачі ЗНО легше повторювати пройдений матеріал.

За останні роки було розроблено безліч авторських методик, курси підготовки до ЗНО, які допомагають учням ефективно здати зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

Вивчайте матеріал строго в форматі завдань ЗНО, залучаючи додатковий матеріал, історичні документальні та художні фільми, відео-лекції. Для кращого розуміння і систематизації вивчайте теоретичну частину в хронологічному порядку.

Швидко підготуватися до ЗНО допоможе розподіл занять на різноманітні види діяльності. Наприклад, ви готуєтеся 3 рази на тиждень:

  • Перше заняття присвячуєте вивченню теоретичного матеріалу.
  • Друге заняття – вирішенню практичних прикладів попередніх ЗНО минулих років.
  • Третє заняття – це робота з ілюстративним матеріалом та картами.

Одним із складних моментів у підготовці є запам’ятовування дат. Тому, для вирішення цієї проблеми, вивчати матеріал краще синхронно, виписуючи дату та поряд факти, що стосуються цієї історичної події.

Виписуйте дати на стікери, розміщуючи їх на видимих місцях у своїй кімнаті. Така методика допоможе запам’ятовувати їх на автоматі, адже вони завжди на виду.

Головне в підготовці зрозуміти, що все залежить від вас. Мрія отримати престижну професію здійснитися, варто тільки докласти зусиль при підготовці ЗНО з історії та інших дисциплін.

Відео по темі

Статті з блогу

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови
Stem підхід и steam підхід у навчанні
Як зрозуміти і вивчити математику
Що таке НМТ?

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом