PLANETACLUB

Як стати відмінником чи відмінницею у школі

Час читання

5 хвилини

Переглядів

333

Опубліковано

03.02.2022

Оновлено

21.03.2024

Зміст

Хороша успішність у школі – не вплив генів. Адже як інакше пояснити, що у сім’ях математиків і лікарів часто зростають діти без особливих досягнень у навчанні? Поради, як стати відмінником, базуються на цілій системі виховання. Закладаючи навички самодисципліни, працьовитості, завзятості ще ранньому дитинстві, батьки допомагають дитині з мінімальними стресами пройти весь шлях шкільної освіти. І в цій системі особливо важливий баланс між якістю отриманих знань та результатом успішності. Адже зубріння і стратегія “оцінка заради оцінки” успішна лише у початковій школі.

Ці ТОП-7 рекомендацій допоможуть учневі ефективно отримувати знання та досягати поставленої мети.

Порада 1. Знайти собі мотивацію

Знайти собі мотиваціюБудь-які дії без цілі не розраховані на довгу дистанцію. Успіху досягають лише ті, хто чітко визначив собі якусь вигоду. Сильне і щире бажання досягти результату здатне навіть підказати, як із двієчника стати відмінником.

Подумайте, як змінилося б ваше життя, якщо ви змогли вчитися в школі блискуче? Сформулюйте собі правильну і цінну мотивацію.

Не всі цілі варті своїх зусиль. Наприклад, бажання процвітати і відчувати перевагу над усіма однокласниками – не найкраща мотивація. Адже за період шкільної освіти ми формуємось як особистості. І якщо разом із знаннями здобувати не найкращі риси характеру, то в майбутньому це може загрожувати відсутністю друзів. Також ви почнете залежати від думки та оцінки оточуючих, а їхня байдужість може сильно засмутити вас.

Приклади успішних мотивацій для учнів. Якщо я зможу стати відмінником, то:

  • буду впевненно почуватися на будь-яких контрольних, тестах та іспитах;
  • зможу їздити на шкільні олімпіади, а це цікавий досвід спілкування з новими людьми;
  • батьки зможуть пишатися мною і ми менше будемо сваритися;
  • нові знання допоможуть розширити мій світогляд;
  • я зможу вибрати той ВНЗ, який мені сподобається;
  • до мене зміниться ставлення шкільних викладачів.

Якщо ви розробили план дій, як стати відмінником у школі, сприймайте ситуацію об’єктивно. Хороші оцінки свідчать про успішне освоєння шкільної програми. Але вступ до інституту чи блискуча кар’єра завжди вимагатимуть від вас нових зусиль.

Якщо ви змогли зорієнтуватися, як бути відмінником у школі, то не розслабляйтесь у майбутньому. На новому місці вам доведеться знову завойовувати репутацію, повагу та наполегливо працювати над своїм саморозвитком. Саме вдала мотивація допомагатиме вам рухатися вперед.

Порада 2. Попрацюйте над стратегією

Коли ви визначили собі правильну мету, переходьте до складання плану. Вам потрібно об’єктивно оцінити ситуацію, що склалася на даний момент зі шкільним навчанням.

Чітко дайте відповідь собі на такі питання:

  • яка дисципліна вдається найлегше?
  • з яких предметів найгірші оцінки?
  • що заважає отримувати вищі бали?
  • чи є педагоги, які мають з вами напружені стосунки?

Залежно від вашого віку, орієнтуйтеся на наведений нижче план дій. Якщо вас цікавить, як стати відмінником або стати відмінницею при поганих оцінках на даний момент, то знайте, що почати отримувати високі бали можна в будь-якому класі.

Як стати відмінником у 4 класі

Попереду ви маєте ДПА – і весь навчальний процес буде спрямований на підготовку до цього тестування. Найправильніше рішення – почати з батьками проходити тести попередніх років. Незабаром ви помітите, як завдання схожі між собою. А в цей момент у школі проходять подібні контрольні та даються такі ж домашні завдання. Працюючи над завданнями ДПА минулих років, ви також зможете отримувати знання швидше ніж ваші однокласники. І нові теми вже наперед будуть зрозумілі і прості.

Важливо дотримуватися правила регулярності. Можна виділити два дні на тиждень, коли ви з батьками або репетитором по кілька годин будете працювати над тестуванням.

Як стати відмінником у 5 класі

П’ятий клас – це завжди нова сторінка у житті школяра. Якщо в початковій школі не все в навчанні вдавалося, то тепер з’явилася чудова нагода виявити себе з кращого боку. Не лінуйтеся та відповідально виконуйте всі домашні завдання. У жодному разі не списуйте відповіді з інтернету або у однокласника – у майбутньому ви не зможете добре писати контрольні. Якщо вчителі побачать в вас старанного учня, хороша репутація допоможе отримувати високі оцінки.

Як стати відмінником у 6 класі

Закріпивши хорошу думку про себе, ви можете розраховувати на прихильне ставлення вчителів. І дуже важливо підтягнути предмети, з якими поки що не вдається справлятися на відмінно. Вперше у шостому класі учневі може знадобитися репетитор. Краще вчасно підключити допомогу, щоб не запускати ситуацію, коли оцінки у другому півріччі вже важко виправити.

Думаєте, як стати відмінником з математики? Найкраще вивчити досконально цей предмет у 6 класі. Тому що через рік дисципліна поділиться на алгебру і геометрію. І якщо в 6 класі ви провалите базові знання, то далі буде дуже важко надолужити матеріал.

Як стати відмінником у 7 класі

У сьомому класі більшість учителів вже оцінює учня за його старими оцінками. Якщо минулого року ви навчалися на рівні “шісток” та “сімок”, то змінити ставлення до себе вже складно. У цей період навіть не варто замислюватись, як стати відмінником нічого не роблячи. 7 клас – рубіж, коли потрібно взятися за розум і старанну роботу. Якщо ви покажете свою працелюбність, то педагоги підуть вам на допомогу.

Як стати відмінником у 8 класі

Ви можете поводити себе активніше на уроці. Сміливіше ставте запитання вчителям, якщо тема залишилася для вас незрозумілою. Перепитувати – не соромно. А ось дивитись на свої “двійки” та “трійки”, і звітувати за них перед батьками – це завжди неприємна ситуація. У 8 класі потрібно менше витрачати час на сидіння за комп’ютером. Більше читайте та повторюйте матеріал. Почніть відповідально готуватися до кожного тестування.

Як стати відмінником у 9 класі

Наприкінці року вас чекає перше тестування – ДПА відразу з кількох предметів. А це означає, що підтягувати хвости в іншому семестрі не вийде. Вже з вересня потрібно готуватися до тестування та регулярно повторювати пройдений матеріал. Не ігноруйте нові теми, намагайтеся ретельно розбираися в них, доки не засвоїте. Після кожної контрольної виконуйте роботу над помилками.

Як стати відмінником у 10 класі

Важлива порада – читати твори з літератури під час літніх канікул. У 10 класі вивчають багато об’ємних та важких романів. Задаєтеся питанням, як стати відмінником з усіх предметів? У 10 класі вам знадобиться набагато більше часу на навчання. Якщо прочитаєте всю літературу ще влітку, то суттєво розвантажте процес навчання.

Саме у 10 класі потрібно розпочинати підготовку до здачі ЗНО. Доцільно вибирати навчання онлайн, щоб не витрачати час на поїздки до репетитора.

Як стати відмінником в 11 класі

Продовжуйте активно займатися всіма базовими предметами з репетиторами. Упор важливо робити саме на освоєнні програми ЗНО. 11 клас вважається періодом тотального повторення всього, що було вивчено за всі шкільні роки. Курси ЗНО – це також повторення пройденого з опрацюванням ваших недоліків. Якщо ретельно готуватися до тестування, то всі поточні завдання в школі будуть даватися легко.

Порада 3. Повага до оточуючих

Бувають випадки у житті, коли учень страждає через свою репутацію. Він міг би вчитися непогано, але зухвале ставлення до педагогів створює постійні конфліктні ситуації. Подібна історія відбувається і вдома. Якщо ви ігноруєте прохання батьків, сваритесь з ними, не виконуєте своїх обов’язків, то мама та тато також відмовляються допомагати вам. І це стосуватиметься шкільного навчання, бажання оплачувати вам репетитора.

Порада 4. Правильний спосіб життя

Правильний спосіб життяМрієте про те, як стати повним відмінником, але продовжуєте до пізнього вечора проводити час у соцмережах, комп’ютерних іграх? Такий і результат навчання у школі: вам світять лише низькі оцінки за неуспішність. Вам потрібний власний тайм-менеджмент.

Як правильно організувати навчання та дозвілля:

  • завжди лягайте вчасно – для гарної пам’яті потрібний сон тривалістю 7 годин;
  • харчуйтеся вдома та не купуйте колу, чіпси, батончики – вони погано впливають на самопочуття, викликають втому, небажання щось робити;
  • щодня розписуйте свій план дій – чітко закладайте час на навчання, відпочинок, спілкування із друзями;
  • завжди після повернення зі школи починайте виконувати домашні завдання – і лише потім можна погуляти;
  • не проводьте вихідні без справи – можна підготувати уроки наперед, повторити важкі теми.

Порада 5. Наполеглива праця

Відмінник – це ваша робота. Мало просто виконувати домашнє завдання “для галочки”. Не лінуйтеся повторити моменти, які не повністю зрозумілі, зайвий раз переглянути математичні формули, нові слова з англійської. Розширюйте світогляд: дивіться наукові фільми, більше читайте.

Порада 6. Будьте ініціативними

Не варто просто відсиджуватися у школі. Беріть виконання проектних робіт, займайтеся допомогою в організації шкільних свят. Різноманітність допомагає відволікатися від рутини, вам буде набагато легше перемикатися між різними видами роботи, виконувати їх ефективніше та швидше. До того ж, ініціативні учні завжди викликають повагу у вчителів.

Порада 7. Ваша відповідальність

На учня-відмінника накладається відповідальність. Вас часто ставитимуть у приклад – і важливо тримати планку. Правильне ставлення до вас завжди формуватиметься не лише за оцінками, а й за вашими вчинками.

Успішний учень визначає для себе правила поведінки:

  • не виступати ініціатором конфліктів;
  • поважати педагогів та однокласників;
  • завжди прагнути отримати нові знання;
  • бути активним, ініціативним, вносити цікаві пропозиції;
  • контролювати свої емоції, не бути агресивним.

Пам’ятайте, що всі помилки можна виправити. Але вам завжди доведеться бути завзятим і прагнути нових знань. Спочатку це здається важким, але потім стає звичкою. Аналізуйте свої помилки та не забувайте про мотивацію.

Відео по темі

Статті з блогу

Переваги та недоліки дистанційного навчання з 1 класу
Як перевести дитину до іншої школи
Чи обов’язково вмикати камеру на дистанційному навчанні?
Тайм-Менеджмент для дітей

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом