PLANETACLUB

Як скласти ЗНО з математики

Час читання

2 хвилини

Переглядів

50

Опубліковано

09.10.2020

Оновлено

23.04.2024

Багато інтернет-видань неодноразово писали про процедуру проведення ЗНО з математики. Нагадаємо, що ДПА у формі ЗНО буде обов’язковим і дворівневим. Тобто школярі отримають завдання різного рівня складності. Планується профільний рівень і стандартний. У тестах ЗНО буде один – профільний.

Так всеж таки. Як скласти ЗНО зматематики навіть якщо нічого не знаешь? Викладачі та випускники різних років поділилися інформацією про те, як правильно підготуватися до ЗНО з математики.

  • Почати підготовку до ЗНО. Як не дивно, але часто, переходячи до випускного класу, учні забувають, що у них є всього один рік на підготовку. Один семестр на повторення всіх тем з 5 по 11 класи і один – на вирішення тестів минулих років. Вчитися можна як за допомогою репетиторів, так і самостійно. Але щоб успішно скласти ЗНО з математики важливо включити заняття з підготовки в свій щоденний графік.
  • Практикуватися. Вирішувати якомога більше. На щастя чи ні, але лінь – не найкращий товариш при підготовці. Постійні тренування – рішення типових завдань попередніх років, онлайн-тести, все це дає необхідний досвід. Потрібно тренувати вирішення складних завдань. На ЗНО з математики навик рішення “завдань із зірочкою” допоможе отримати хороший бал.
  • Займатися регулярно. Порада стосується не тільки математики але і всіх предметів підготовки до ЗНО. Результат можуть дати тільки регулярні заняття. Улюблене хобі почекає. Особливо якщо на кону престижна спеціальність.
  • Займатися системно. Для того щоб скласти ЗНО на високий бал досвідчені вчителі рекомендують проходити теми планомірно від класу до класу. ЗНО з математики охоплює великий період з 5 по 11 клас. Системний підхід від простого до складного допоможе охопити весь необхідний матеріал. І звичайно після проходження всіх тем, потрібно вирішувати якомога більше тестів минулих років.
  • Тренувати мислення. На ЗНО з математики у вас не буде калькулятора. В інтернеті є безліч ресурсів для розвитку математичних здібностей. Як варіант можна скористатися ними. Але навчитися швидко, ділити і множити без них реально. Лайфхаків на цю тему багато.
  • Уважно читати завдання на ЗНО з математики. Задайте собі питання – що потрібно знайти в завданні. Так ви зможете відшукати можливу помилку. Часто випускники плутають знаки, помиляються в множенні простих чисел. Стресові ситуації не сприяють уважності. Зупиніться і перечитайте.
  • І останнє. ЗНО з математики – важливий, необхідний, і дуже складний для проходження життєвий етап. Але потрібно пам’ятати – у вас є все, для того, щоб успішно подолати його. Знання, які таким чином перевіряють, закладалися у вас в голові протягом 11 років навчання в школі. Потрібно тільки усвідомити, що все це необхідно тільки вам. Хороший результат з математики допоможе вступити в хороший ВУЗ на обрану спеціальність. І звичайно для цього потрібна хороша підготовка.

Статті з блогу

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови
Як підготуватися до ЗНО з хімії
Обов’язкові предмети на НМТ для 11 классу
Навіщо вчити англійську?
6 причин.

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом