PLANETACLUB

Як підготуватися до ЗНО з хімії

Час читання

2 хвилини

Переглядів

19

Опубліковано

16.08.2021

Оновлено

22.01.2024

Зміст

ЗНО – серйозний іспит, від результатів якого залежить майбутнє випускника.

Якщо ви хочете вступити до обраного ВНЗ, підготовці до ЗНО з хімії слід приділити багато часу і уваги. Краще почати готуватися до нього заздалегідь, вже у 10 класі.

Ось кілька порад, як підготуватися до ЗНО з хімії та успішно його скласти:

  • Як підготуватися до ЗНО з Хімії

    не пропускати уроки в школі. На них викладач пояснює нові теми і повторює старі, завдання на ці теми можуть зустрітися вам на ЗНО. Крім цього, вчитель докладно розбирає вирішення задач, дає практичні завдання, приділяючи особливу увагу учням, які обрали його предмет для складання іспиту. Якщо вам що-небудь незрозуміло, не соромтеся перепитувати;

  • якісно виконуйте всі домашні завдання, намагаючись запам’ятати алгоритм рішення, термінологію, відповіді;
  • всі вчителі зацікавлені в тому, щоб їхні учні добре пройшли тест, тому зазвичай вони організовують в школі додаткові консультації або курси підготовки до ЗНО з хімії. Вони дуже корисні, тому що викладачі пояснюють не тільки теоретичний матеріал, але готують підлітків психологічно, дають практичні поради підготовки до ЗНО з хімії, пояснюють всі тонкощі, які стануть вам в нагоді на іспиті. Обов’язково відвідуйте ці факультативні курси;
  • якщо ви відчуваєте, що ваші знання з хімії залишають бажати кращого, знайдіть репетитора. Так, це недешево, але ефективно. Приватний викладач гарантує вам індивідуальний підхід. Він також хоче, щоб ви склали ЗНО з хімії на високий бал, адже це позитивно вплине на його репутацію;
  • багато профільних ВНЗ організовують платні курси ЗНО з хімії. Вони також допоможуть підтягнути знання. Подібні курси обійдуться вам дешевше, ніж репетитор, тому що в них немає персонального підходу до кожного учня. Зазвичай група складається з 15 – 20 осіб.

Якщо фінанси не дозволяють найняти репетитора або оплатити курси, то можна підготуватися до ЗНО, не вдаючись до сторонньої допомоги.

Як самостійно підготуватися до ЗНО з хімії?

По-перше, почніть повторювати вивчений матеріал з азів, тобто з самого початку. Адже одна якась незрозуміла тема, як снігова куля, призведе до нерозуміння наступних, більш складних тем. Якщо вам не подобається, як тема викладена в шкільному підручнику, купіть додатковий довідковий матеріал. Можливо, там пояснення буде яснішим і чіткішим. До відома, матеріал краще запам’ятовується, якщо він коротко і логічно представлений у вигляді таблиці.

По-друге, в Інтернеті зараз існує безліч сайтів з відеоуроками, де викладачі зрозуміло пояснюють різні теми. Також можна проходити онлайн тести, які стануть вам у нагоді під час підготовки до іспиту.

По-третє, ведіть конспекти. Особливо за темами, які викликають у вас найбільші труднощі. Це допоможе вам візуально запам’ятати необхідну інформацію. Можливо, вона підсвідомо «спливе» у вас голові під час іспиту.

Як швидко підготуватися до ЗНО з хімії?

Ви відчуваєте, що час спливає, а іспит – не за горами. Слід прискорити підготовку. Звичайно, за тиждень чи два складно все встигнути, але постаратися можна. Радимо вам об’єднати всі перераховані вище методи. Знайдіть репетитора і, крім цього, займайтеся самостійно. Визначте найбільш складні для вас теми і зробіть упор на їх вивченні. Конспектуйте якомога більше. Можете розвісити листочки з конспектами на видних місцях: над столом, на холодильнику, де завгодно. Чим частіше ви їх будете бачити, тим більша ймовірність, що ви запам’ятаєте те, що на них написано.

Відео по темі

Статті з блогу

Як вивчити таблицю множення
Дистанційна освіта за кордоном
Як стати відмінником чи відмінницею у школі
Як зрозуміти і вивчити математику

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом