PLANETACLUB

Як підготуватись до ЗНО з біології

Час читання

2 хвилини

Переглядів

17

Опубліковано

19.10.2021

Оновлено

22.01.2024

Зміст

Вступаючи до медичного або біологічного ВНЗ, абітурієнт надає сертифікат з біології. Тому багато учнів старших класів заздалегідь думають, як підготуватись до ЗНО з біології, щоб отримати високі бали. Однак навіть відмінне знання програми не дає гарантії, що на всі питання тесту учень дасть правильні відповіді. Для впевненості в своїх знаннях багатьом випускникам потрібна серйозна підготовка до проходження тестування.

 

Як готуватись — самостійно чи з репетитором?

Як підготуватись до ЗНО з біологіїУ форматі незалежного оцінювання біологія – досить складний предмет. В тести включені питання із загальної біології, ботаніки, зоології, анатомії і фізіології людини. Як самостійно підготуватися до ЗНО з біології, щоб нічого не упустити? Почніть готуватися заздалегідь, щоб повторити весь пройдений матеріал. Вирішуйте тести минулих років – ви знайдете більше впевненості в собі і побачите, які теми найчастіше зустрічаються. Підпишіться на групи по підготовці до ЗНО – там можна знайти відеоуроки, фільми з навчальним матеріалом.

Ще один спосіб, як швидко підготуватися до ЗНО з біології – заняття з репетитором. Це допоможе за оптимальний час заповнити прогалини в знаннях, пройти різні теми і дізнатися багато нового. Репетитор з біології допоможе розібратися у великому обсязі навчального матеріалу, підкаже, який розділ потрібно пропрацювати краще, як правильно розставити акценти для кращої підготовки. Це допоможе заощадити ваші сили і час. 

.

5 порад з підготовки

Ось кілька порад з підготовки до ЗНО з біології, які допоможуть збільшити шанси здати тестування та отримати високі бали:

  • Ведіть конспекти окремо з ботаніки, зоології, анатомії. Так ви зможете швидко освіжити в пам’яті потрібний матеріал.
  • Часто в тестах трапляються питання, на які можна відповісти, тільки якщо цікавишся біологією, наприклад, «За який час у людини їжа досягає шлунка?» і т.п. Тому при підготовці до ЗНО з біології буде корисна інформація з категорії «Цікаво знати».
  • У тестах є багато біологічних задач з екології, генетики та інших розділів. За кожну дається від 1 до 4 балів. В сумі це приблизно 10% від усього обсягу питань, тому важливо вміти вирішувати прості і складні завдання.
  • У біології потрібно знати типи суцвіть, плодів, види тканин рослин і тварин, будову органів людини і т.п. У тестах є питання з зображеннями, особливо з анатомії, тому уважно вивчайте картинки в підручниках.
  • В ЗНО з біології більшість питань непрямі, а спрямовані на розуміння предмета і вміння пов’язувати матеріал. Вирішувати тільки тестові завдання неефективно, адже для глибокого розуміння і зв’язування знань між темами потрібно читати теорію і розуміти процеси.

Біологія – об’ємний предмет. Однак якщо планомірно підійдете до підготовки – у вас обов’язково вийде здати ЗНО на високий бал.

Відео по темі

Статті з блогу

Навіщо потрібна математика
Як підготуватися до ЗНО з англійської мови
Тайм-Менеджмент для дітей
Як вивчити таблицю Менделєєва?

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом