PLANETACLUB

Як зрозуміти та вивчити фізику ?

Час читання

2 хвилини

Переглядів

257

Опубліковано

08.12.2021

Оновлено

24.04.2024

Зміст

Фізика є основною наукою, яка вивчає навколишню матерію і тіла, їх стани, рух та енергію. Закони фізики виводять шляхом проведення спостережень та практичних дослідів, виражають за допомогою моделей та математичних формул.

У цій статті ми розберемо як швидко вивчити та зрозуміти фізику школярам та успішно скласти незалежне тестування.

Як вивчити фізику з нуля?

Якщо ви маєте на підготовку 2-3 місяці, то рекомендується почати з засвоєння теоретичного матеріалу. Його можна розділити на 5 розділів:

  • механіка;
  • термодинаміка
  • молекулярна фізика;
  • магнетизм;
  • оптика;
  • електродинаміка та електростатика.

Пропрацюйте окремо кожен із цих розділів, вивчіть спочатку основні формули, а потім специфічні. Крім того, необхідно запам’ятати всі важливі постійні величини, що дасть можливість вирішувати практичні завдання.

Після того, як вивчите фізику того чи іншого явища теоретично, можна починати вирішувати спочатку прості завдання, поступово переходячи до більш складних.

Спробуйте також пройти максимальну кількість тестів, щоб зміцнити свої знання, навчитися розуміти питання, усвідомити особливості завдань, способи застосування законів та формул.

Якщо ви обмежені одним місяцем, то для успішної підготовки до тестів слід:

  • скласти таблицю основних формул та вивчити їх;
  • відмовитись від відпрацювання простих завдань, приділяючи більше часу складним темам;
  • завчити значення основних величин та правила їх переведення;
  • регулярно повторювати основні закони та формули, навіть якщо не запам’ятали складніших.

Як зрозуміти і вивчити фізику в домашніх умовах?

Вивчити даний предмет вдома самому, звичайно, можна, але великих результатів, на жаль, навряд чи вдасться досягти. Зовсім інша справа – індивідуальне навчання або заняття з репетитором фізики, який приділятиме увагу не тільки теорії, але також пояснюватиме та демонструватиме отримані знання на практиці. Адже вивчення фізики з репетитором без практичного аспекту все одно, що засвоювати її самостійно.

Якщо ви не знаєте як вивчати фізику самостійно, то радимо спробувати диференційований підхід до навчання, за якого ви займаєтеся у школі та паралельно вдома з репетитором. У такому випадку ваші знання предмета будуть більш глибокими, практичні знання – на порядок вищі.

Більш-менш стійкий якісний результат за такого підходу можна отримати десь через рік, а перші зрушення ви помітите вже за місяць. За цей час цілком реально оволодіти базовими поняттями, розібратися з основними фізичними явищами та їх проявами у повсякденному житті. З грамотним репетитором, який знає, як легко вивчити фізику, наука почне оживати для вас і ставати максимально зрозумілою. Самостійним зубрінням ви цього не досягнете.

Поглиблене розуміння і вивчення фізики – це досить довгий шлях, який можна скоротити лише зі сторонньою допомогою та старанною щоденною працею. Чим більше нового ви дізнаватиметеся, тим легше вам будуть даватися наступні теми.

Відео по темі

Статті з блогу

Хто такий логопед? Що таке логопедія?
Обов’язкві предмети для ДПА у 4 та 9 класах
Тайм-Менеджмент для дітей
Як підготуватись до ЗНО з географії?

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом