PLANETACLUB

Як вивчити біологію?

Час читання

2 хвилини

Переглядів

148

Опубліковано

29.01.2022

Оновлено

22.01.2024

Зміст

Біологія вважається далеко не найлегшою дисципліною, тому що вона вивчає не тільки будову живих організмів, а й внутрішні процеси, які в них протікають. У цьому предметі дуже багато термінів, а старших класах учням доводиться вникати у складні формули, аби зрозуміти закони такого розділу, як селекція.

Не всі діти мають схильність до цієї науки, тому часто дитина закидає її. А результатом стають погані оцінки. Як же вивчити біологію, не піддаючись серйозному стресу – слідувати простому алгоритму.

Як швидко вивчити біологію.

Визначити прогалини.

Щоб розуміти, як вивчити біологію з нуля, необхідно спочатку визначити прогалини у знаннях. Деяким школярам досить лише повторити пару тем, інші мають серйозні проблеми, оскільки зовсім не орієнтуються в предметі.

Теорія.

Як швидко вивчити біологіюТеоретичні знання важко засвоюються тоді, коли учень бачить перед собою суху інформацію у вигляді суцільного тексту. Найкраще запам’ятовуємо яскраві цікаві образи. Наприклад, коли учень намагається запам’ятати царства, типи, класи та загони живих істот, потрібно до кожного розділу підбирати картинку.3. Візуалізація.

Ту інформацію, яку треба запам’ятати, варто роздрукувати у вигляді таблиць і повісити над робочим місцем. Учень сам не встигне помітити, як формула відкладеться у голові. Також ефективно попросити школяра самостійно малювати схеми. Наприклад, якщо йому належить вивчити будову головного мозку, краще схематично зобразити його частини і підписати кожну з них.

Візуалізація.

Ту інформацію, яку треба запам’ятати, варто роздрукувати у вигляді таблиць і повісити над робочим місцем. Учень сам не встигне помітити, як формула відкладеться у голові. Також ефективно попросити школяра самостійно малювати схеми. Наприклад, якщо йому належить вивчити будову головного мозку, краще схематично зобразити його частини і підписати кожну з них.

Практика.

Неможливо закріпити нові знання, якщо вони супроводжуватимуться лише теорією. Тільки практика допомагає добре запам’ятати теми. Тому запропонуйте дитині:

  • переказати прочитаний розділ, спробувати виділити основну суть;
  • конспектувати основні моменти;
  • спробувати відтворити формули з пам’яті та періодично вирішувати завдання;

Контроль.

Після кожного розділу рекомендується влаштовувати невеликий іспит – це може бути тестування, контрольна робота або усне опитування. Мета – зрозуміти, чи засвоїв учень тему, чи варто повторити певні розділи.

Як вивчати біологію за допомогою нестандартного підходу.

Не лише діти, а й дорослі люблять різноманітні ігри: досвідчені педагоги стверджують, що інформація ефективніше засвоюється під час ігрової подачі.

  • роздрукуйте кросворди чи шаради, відповідями мають бути біологічні терміни;
  • грайте в «угадайку» всією сім’єю;
  • знайдіть в інтернеті вірші чи пісні на потрібну тему, адже зарифмовані знання довше залишаються у пам’яті;
  • є багато спільнот та каналів у мережі, де розбираються різні предмети: там можна отримати знання в цікавому форматі;

Як вивчити біологію протягом місяця з репетитором.

Якщо прогалини у знаннях школяра занадто великі або він важко засвоює саме цю дисципліну, не варто впадати у відчай. В даному випадку ви завжди зможете звернутися за послугами до репетитора біології, який зможе допомогти надолужити знання швидко, без перевантаження:

  • педагог оцінить початковий рівень знань учня та виявить проблемні зони;
  • учитель підбере індивідуальну стратегію, яка враховує особливості школяра;
  • викладач контролюватиме успіх і якщо тактика не спрацює, він зможе швидко розробити нову схему навчання;

Також до репетиторів варто звертатися і тоді, коли вам потрібно здавати ЗНО з біології. Чим раніше ви почнете підготовку до предмета, тим більше шансів на успіх під час оцінювання.

Відео по темі

Статті з блогу

Рейтинг ВНЗ України
Як підготуватися до ЗНО з фізики
Як скласти ЗНО з математики
Переваги та недоліки дистанційного навчання з 1 класу

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом