PLANETACLUB

Які документи потрібні для вступу дитини до школи, як і коли їх подавати?

Час читання

2 хвилини

Переглядів

136

Опубліковано

29.06.2021

Оновлено

16.09.2023

Зміст

Закон України передбачає зарахування дитини до школи з моменту досягнення нею 6-річного віку. Раніше віддавати в загальноосвітній заклад дітей не варто. При цьому експерти (психологи, викладачі) вважають, що 7-річний вік є найбільш оптимальним для вступу.

Які документи потрібні для вступу до школи?

Які документи потрібні для вступу до школи

МОН України встановило порядок зарахування дитини до 1 класу. Це документ із переліком правил. До нього прикріплено додаток, що містить рекомендований зразка заяви. Батьки майбутнього школяра повинні роздрукувати цей зразок і заповнити його без помилок.

Також до заяви потрібно прикріпити ще два важливих документи – копію свідоцтва (ще пред’являється оригінал, але він після звірки повертається батькам) і меддовідки за формою №086-1 / о. Решта документів подається виключно в добровільному порядку. Жоден загальноосвітній заклад не має права вимагати від батьків додаткових паперів.

Щоб не чекати своєї черги (так як щорічно подається багато заявок на вступ), батьки повинні підтвердити, що поточне місце їх проживання включене до території обслуговування освітнього закладу. Для цього буде достатньо лише одного з наступних документів:

  • Паспорт одного з батьків.
  • Довідка, що підтверджує реєстрацію в певному місці проживання.
  • Довідка про військову службу.
  • Акт обстеження поточних умов проживання або будь-яка інша довідка, в якій офіційно підтверджено поточне місце проживання.

Документи для вступу до школи потрібно подавати в дні, встановлені місцевими органами. МОН України регламентує лише фінальний день подачі паперів – це 31 травня. Школи не мають права здійснювати запис дітей до школи з 1 червня. При цьому місцева влада повинна підібрати таку дату, щоб період прийому заявок був не менше одного місяця. 

Як записатися до школи?

Як записатися до школиПослідовність дій проста. Спочатку потрібно знайти найближчу школу в зоні поточного місця проживання. Далі необхідно зібрати документи, зазначені вище, і заповнити заяву. Потім слід подати папери до школи, як тільки почнеться прийом першокласників. Пам’ятайте про фінальну дату подачі заяв – 31 травня.

Якщо ви підтвердите своє поточне місцепроживання, то ваша дитина отримає першочергове право на комплексне навчання. Вона буде стояти в черзі вище, ніж діти, які проживають поза зоною обслуговування освітнього закладу.

Тепер ви знаєте, які документи потрібні для зарахування до школи і, власне, як записати дитину у перший клас. Готуйтеся заздалегідь.

Статті з блогу

Як добре вчитися
Stem підхід и steam підхід у навчанні
Які документи потрібні для вступу дитини до школи, як і коли їх подавати?
Як підготуватися до ЗНО з хімії

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом