PLANETACLUB

Що таке ЗНО, ДПА?

Час читання

3 хвилини

Переглядів

76

Опубліковано

01.10.2020

Оновлено

15.01.2024

Зміст

Нові стандарти для учнів

Нові стандарти для учнівДля тисяч юних українців, ці дві абревіатури знаменують перехід від шкільного звичного життя до дорослішання і стають першим серйозним випробуванням для учнів. Тому з огляду на всю відповідальність, готуватися до вступу майбутнім випускникам слід заздалегідь.

З одного боку, останнім часом простежується тенденція до ускладнення тестів, а значить і поліпшенню якості знань майбутніх випускників. Учні починають ретельніше готуватися. З іншого боку – поділ ЗНО та ДПА на рівні,  має позитивно вплинути на профорієнтацію випускників. Адже, якщо школяр планує вступати на математичний факультет, логічно, що більше часу слід приділити знання математики. А для підтвердження того, що учень володіє українською, досить буде здати тест на рівні стандарту.

В 2021 році відбулися зміни в форматі здачі ДПА для 11 класів – атестація з математики стала обов’язковою! Вона тепер проводитися у формі ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання).

ДПА (державна підсумкова атестація) – тепер є фактично випускним іспитом для 11 класів і підставою для переведення в 5 і 10 класи.

Навіщо це придумали?

Навіщо придумали ЗНО ДПАТак навіщо все-таки придумали ці ЗНО та ДПА? Може, щоб помучити школярів? Напевно, багато хто з учнів думають саме так. Що це все вигадано тільки для того щоб ускладнити їм життя. Але якщо заглибитися в питання, то насправді все по-іншому.

Давайте розглянемо ситуацію глобальніше. В рамках держави. Керівництво кожної поважаючої себе країни має турбуватися про своїх громадян. Гарантувати свободу слова, свободу переміщення, право на власну думку. А також забезпечувати житлом, створювати робочі місця, гарантувати якісну медичну допомогу. І ще багато чого воно повинно. А також, як і кожна поважаюча себе країна, наша держава повинна забезпечувати людей знаннями. Надавати освіту. Адже, як відомо, чим розумніші люди в державі, тим вона успішніше може позиціонувати себе на світовій арені в тих чи інших питаннях. Чим освіченіші люди, які проживають в країні, тим комфортніше їм жити і ефективно взаємодіяти один з одним. Створювати нові фабрики і заводи, випускати якісну продукцію і надавати послуги, якими хочеться користуватися. Все це веде до поліпшення взаєморозуміння між громадянами, до підвищення якості життя, зростання економіки.

Висновки

ВисновкиВиходить, що впроваджені державою іспити (ЗНО і ДПА) покликані допомогти країні. З їх допомогою наше з вами керівництво може контролювати наскільки ефективно і якісно населення засвоює знання, отримані в процесі навчання. Робити ті чи інші поправки, удосконалювати систему освіти. А нам з вами залишається добре вчитися, щоб підвищити нашу ж освіченість.

Безумовно, як і будь-яка інша, наша система оцінювання має свої мінуси і дуже далека від ідеалу. Але ми впевнені, що вона буде розвиватися і ставати більш ефективною. Звичайно, для комфортного і успішного життя ще багато чого треба, крім ЗНО. Але з чогось починати треба! Не хотілося б тут обговорювати негативні моменти. Ми налаштовані розглядати ситуацію позитивно, і пропагуємо освіченість.

Старші школярі – ви наше майбутнє. Вчіться добре, здобувайте освіту сумлінно! Готуйтеся до ЗНО та готуйтеся до ДПА і здавайте екзамени на високі бали і вступайте до кращих ВНЗ. А Planetaclub із задоволенням допоможе з підготовкою. І поступово нам всім стане приємніше жити один з одним.

Відео по темі

Статті з блогу

Як репетитору почати викладати онлайн
Як підготуватися до ЗНО з історії України
Хто такий логопед? Що таке логопедія?
Тайм-Менеджмент для дітей

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом