PLANETACLUB

Дистанційна освіта за кордоном

Час читання

2 хвилини

Переглядів

80

Опубліковано

17.05.2021

Оновлено

15.01.2024

Зміст

Хочете стати студентом Гарварда?

Якщо в Україні дистанційна освіта досі була долею кар’єристів, то за кордоном технології навчання онлайн активно розвиваються. Закордонні європейські та американські ВНЗ вже більше 20 років приймають студентів на дистанційне навчання. Значну їх частину складають іноземці. Теоретично, ця можливість доступна і випускникам середніх шкіл України.

Чи можна отримати дистанційну освіту за кордоном, закінчивши школу в Україні?

дистанційна освіта за кордоном

Взагалі так. І для цього не потрібно отримувати громадянство, вид на проживання, запрошення на роботу, взагалі переїжджати в ту країну, де знаходиться університет мрії. Дистанційне навчання у закордонному ВНЗ не передбачає виїзду за кордон навіть для складання іспитів.

Але є і складності. Головна з них, яку обійти не вийде – це мова. Програми складені і викладаються державною мовою країни, в якій знаходиться університет.

Спеціальний іспит в більшості випадків не передбачений. Все стає ясно на співбесіді і профільному тестуванні. Але деякі вузи саме від іноземних студентів вимагають мовний сертифікат з високим балом.

Друге – це підготовчі курси. Справа в тому, що в багатьох країнах в університет не можна вступити відразу після школи. Проміжною ланкою є профільний технікум або підготовчі курси на базі цього ж університету. Особливо строго це правило дотримується щодо іноземних абітурієнтів, бажаючих дистанційно навчатися. При цьому в Великобританії, Канаді, Австралії такої традиції немає: там теж прийнято вступати до вузу відразу після школи.

Третє – академічний рівень. Плануючи отримати дистанційну освіту за кордоном, ви повинні бути готові до того, що університет відмовиться прийняти український атестат. Так теж буває. Доволі часто. У цьому випадку виходом стануть ті ж підготовчі курси з подальшим складанням іспиту за необхідними предметами для того щоб підтвердити свій рівень знань або підвищити його до необхідного.

Якщо немає здібностей до мов

Насправді такі здібності є у всіх – всі якось спілкуються рідною мовою. Немає бажання і мотивації. Або звички до дисципліни.

Сучасна українська школа розвивається в напрямку демократії. Основне завдання вчителя тут – викликати інтерес до предмету. Добре, звичайно, коли вчитися весело. Але для того, щоб досягти більшого, потрібно працювати. Потрібно вміти виконувати роботу навіть тоді, коли вона не подобається і зовсім не цікава. І ось цей навик у наших дітей часто відсутній.

Якщо випускник не може освоїти мову іншої країни на високому рівні, є можливість отримати дистанційно освіту за кордоном на російській мові. Такі програми є в деяких вузах Чехії, Словаччини, Великобританії. Україномовних програм в іноземних університетах поки що немає.

Чи можна вчитися в закордонному ВНЗ, закінчивши середню школу в Україні онлайн?

Українські навчальні центри пропонують дистанційне навчання для школярів. І ті, які мають відповідні ліцензії і сертифікати для роботи з учнями за програмами загальноосвітніх шкіл, можуть видавати після закінчення навчання атестати встановленого зразка. З точки зору комісії іноземного вузу, такий атестат нічим не відрізняється від виданого в будь-який очної школі. А оскільки за кордоном розвитку дистанційної освіти приділяється все більше уваги, можна з упевненістю сказати, що навчання в онлайн школі буде швидше перевагою.

Відео по темі

Статті з блогу

Stem підхід и steam підхід у навчанні
Як зрозуміти і вивчити хімію?
Прохідний бал на ЗНО
На благо дитини: коли і навіщо потрібно переходити до іншої школи

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом