PLANETACLUB

Що робити, якщо не склав ЗНО

Час читання

2 хвилини

Переглядів

100

Опубліковано

16.08.2021

Оновлено

24.04.2024

Зміст

За підсумками незалежного тестування учень випускного класу не склав один з предметів, тобто набраних ним балів не вистачило для вступу до ВНЗ. Такі ситуації відбуваються часто. Найбільш складно абітурієнтам дається математика, історія України, іноземна мова, фізика, українська література і мова.

Що робити, якщо провалив ЗНО?

Що робити якщо провалив ЗНО

Не варто приймати поспішних рішень, керуючись емоціями. Паніка і негативний збуджений стан не дозволять учневі вірно спланувати свою подальшу долю. Є кілька варіантів дій в такій ситуації:

  • Зачекати один рік і скласти повторно ЗНО з конкретного предмета. При цьому протягом цього року варто підтягнути свої знання. Допоможуть в підготовці послуги професійних репетиторів та онлайн-шкіл.
  • Обрати іншу спеціальність, де бали за предметом, який скласти не вдалося, не мають значення. Потім після першого курсу можна перевестися на ту спеціальність, на яку хотіли вступити спочатку.
  • Спробувати обрати таку спеціальність для вступу, на яку навчальний заклад не вимагатиме у абітурієнта сертифікат ЗНО. Як правило, такі установи запрошують випускників скласти вступний іспит. Вони не спираються на результати тестування.
  • Вступити до коледжу або технікуму для отримання статусу молодшого спеціаліста в обраній галузі. У цих навчальних закладів вимоги до балів нижче, ніж у ВНЗ.
  • Подати документи до іноземного ВНЗ, якому не потрібен сертифікат ЗНО. Для вступу буде достатньо атестату про загальну освіту. Випускники таких університетів мають більше шансів на престижну роботу за кордоном і в Україні, зокрема.
  • Також законодавство України передбачило пільговий вступ до вищого навчального закладу такими групами абітурієнтів – інваліди з дитинства 1-ої і 2-ї групи, особи, які отримали інвалідність внаслідок військових дій, діти без батьківської опіки (сироти), особи, звільнені від військової служби саме в той рік, в який проводиться незалежне тестування, випускники, які проживають на тимчасово окупованих районах.

Якщо ви входите до числа громадян, які можуть на пільгових підставах вступити до ВНЗ, то проходити тестування вам не обов’язково.

Навчальний центр Planetaclub – найкраще місце для підготовки до тестування

Якщо ж ви вже вирішили спробувати набрати потрібну кількість балів в наступному році, то обов’язково готуйтеся протягом усього року. Онлайн освітній центр Planetaclub надає свої послуги з підготовки до ЗНО абітурієнтам, які не склали або готуються до першого тестування в своєму житті. Курси проводяться індивідуально або в невеликих групах.

Тепер ви знаєте, що робити якщо погано склали ЗНО. Головне в такій ситуації, не впадати у відчай. Наш центр підготує вас до повторного проходження тестування, якщо ви обрали саме цей варіант дій з усіх вище перерахованих.

Статті з блогу

Як підготуватись до ЗНО з біології
Що таке дистанційне і онлайн навчання
Булінг у школі. Що це?
Як вивчити біологію?

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом