PLANETACLUB

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови

Час читання

2 хвилини

Переглядів

58

Опубліковано

23.07.2021

Оновлено

24.04.2024

Закінчення школи – відповідальна пора для учнів України. Деякі з них в якості випускного іспиту обирають англійську мову, і неодмінно перед такими школярами постає питання: як ефективно підготуватися до ЗНО з англійської? Робити наголос на самостійну підготовку або звернутися за допомогою до репетитора? Або можливо обрати курси підготовки до ЗНО з англійської мови?

Постараємося дати відповіді на всі ці питання.

Професійні поради підготовки до ЗНО з англійської

  • Перше, що слід відзначити: починати готуватися до тестування знань необхідно завчасно, краще за багато років, а не за пару місяців до закінчення навчального закладу. Це, звичайно, не означає, що треба з року в рік займатися опрацюванням до автоматизму подібних тестів. Більш доцільно, поступово крок за кроком, отримувати знання, що допоможе відмінно впоратися на іспиті зі слуханням, письмом, читанням і усним мовленням. Адже загалом основний мотив у школярів, які обирають англійську, не повинен просто зводитися до успішної здачі ЗНО, а, бути значно масштабнішим – оволодіння іноземною мовою з метою застосування її на практиці, в тому числі під час навчання у вищому навчальному закладі, для майбутньої перспективної роботи, для використання під час відпочинку за кордоном або при переїзді на постійне місце проживання в іншу країну.
  • Не маючи серйозної мовної бази і обираючи при цьому ЗНО з англійської, фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися свій рівень володіння мовою за допомогою тестів, які легко знайти в інтернеті. Тести дадуть можливість визначити свої слабкі сторони, зрозуміти, яким моментам приділити підвищену увагу, як правильно розставити акценти в навчанні, а також розібратися, чи можна самостійно швидко підготуватися до ЗНО або все ж доведеться скористатися послугами репетитора, допомогою спецкурсів.
  • Не зайвим на стадії підготовки буде ознайомлення з завданнями шкільного тестування за попередні роки, їх також легко знайти в мережі інтернет.
  • При підготовці до ЗНО з англійської важливо регулярно вести відлік часу, який знадобиться на виконання всіх завдань, щоб в результаті вкластися у 150 хвилин, відведені на іспит.
  • Слухання (listening) – один з 4 блоків ЗНО. Тренувати дану навичку слід завчасно, намагаючись при першій-ліпшій можливості більше слухати аудіокниги, дивитися фільми, передачі англійською мовою. Важливо не тільки схоплювати на льоту окремі фрази, а й розуміти суть всього контенту, що проговорюється, розрізняти голоси різних спікерів, тренувати слух на різні акценти, вимову і темп мови. Щоб всебічно підготуватися до ЗНО з англійської з розділу слухання, слід обирати аудіофайли на різні теми.
  • Письмо (writing) – один з найскладніших блоків ЗНО з англійської. При перевірці завдання враховується і зміст, і граматика. Не можна забувати і про лексичне наповнення тексту. При підготовці до ЗНО з англійської рекомендується підготувати і завчити універсальні конструкції, які згодом можуть бути використані при написанні листа. З ними будь-який текст не буде виглядати примітивно і дозволить істотно підвищити свій шанс на отримання досить високого бала.

Не знаєте, як самостійно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання? Боїтеся згаяти час і не отримати очікуваного результату? Обирайте наші спеціалізовані курси з підготовки до ЗНО, довірте свою підготовку професіоналам!

Статті з блогу

На благо дитини: коли і навіщо потрібно переходити до іншої школи
Сімейне навчання, що це?
Булінг у школі. Що це?
Як добре вчитися

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом