PLANETACLUB

НМТ чи ЗНО? до чого готуватися випускникам? Предмети на НМТ 2023

Час читання

2 хвилини

Переглядів

128

Опубліковано

12.12.2022

Оновлено

24.04.2024

Зміст

Поточний рік майже скінчився. Для багатьох це період очікування свята, підбиття підсумків. А для тих, хто випускається з 11 класу – це час, коли потрібно розпочинати підготовку до вступу до ВНЗ.

Кожному юнакові та дівчині, які закінчили школу, необхідно здавати НМТ, щоб вступити до вищого навчального закладу. Не має значення, яка буде обрана спеціальність.

Чи буде ЗНО в 2023?

Минулого навчального року (2022) випускники вже проходили НМТ. І багато хто сподівався, що у 2023 році його не буде. Проте поточне становище у країні не дозволяє проводити тестування у класичному розумінні – ЗНО.

ЗНО у 2023 році не буде. Звичне тестування неможливе провести, оскільки існує загроза безпеці, а також значно ускладнилися організаційні питання. Цю думку озвучив Міністр освіти https://mon.gov.ua/ua/news/mon-yak-alternativu-zno-rozglyadaye-provedennya-u-2023-roci-udoskonalenogo-nmt.

Обов'язкові предмети на НМТ у 2023 році

Випускникам потрібно готуватись до того, що тести наступного року будуть значно модернізовані. Саме в цей час проводиться масштабна робота з удосконалення тестування.

На сьогоднішній день відомо те, що НМТ повністю відповідатиме програмі ЗНО. НМТ міститиме пару блоків. Перший блок, який є основним, включає питання з основних чотирьох шкільних предметів, які є обов’язковими для здачі а саме:

  • Українська мова,
  • Історія України,
  • Іноземна мова (на вибір: англійська, французька, іспанська, німецька),
  • Математика.

Другий блок – додатковий – він містить питання, на які належить відповісти учням в інший день. НМТ з біології, хімії чи фізики проводитиметься окремо.

Час, відведений для тестів у 2023 році

Тестування в рамках обов’язкового блоку буде поділено на дві частини. Спочатку потрібно вирішити завдання на підтвердження знань про українську мову, а також відповісти на питання з математики. На це буде відведено півтори години. Потім буде невелика перерва, після якої випускнику нададуть ще півтори години на те, щоб впоратися із завданнями з іноземної мови, а також з питаннями, які стосуються знань історії України.

Що стосується додаткового блоку, варто зазначити, що тут випускнику буде дано 75 хвилин на все. Якщо результат тестування по додатковому блоку буде кращим, то ним можна замінити оцінку з іноземної мови, історії України.

Що ще може стати у нагоді випускнику

Щоб вступити до ВНЗ у наступному році, можна застосувати підсумки НМТ (за 2023/2022 р), підсумки ЗНО (за 2020/2021 р). Однак Міністр освіти пояснив про те, що всі зміни та встановлений порядок вступу до ВНЗ буде затверджено лише після того, як закон буде затверджено. Наразі ведеться обговорення.

Починайте підготовку до НМТ вже зараз

же, на випускників чекає нелегке завдання, яке ускладнюється поточним становищем на території країни. Крім цього, Верховна Рада ще розглядає закон про порядок вступу. Але ці аспекти не повинні перешкоджати підготовці. Всім абітурієнтам доведеться проходити тестування.

Щоб не провалити іспити, треба розпочинати підготовку до НМТ уже зараз. Крім того, перелік предметів уже відомий. Для відточування навичок тестування можна проходити минулорічні тести. Це дозволить підготуватися до такого формату складання іспитів.

Усю інформацію про НМТ 2023 взято звідси http://osvita.ua/test/87766/

Відео по темі

Статті з блогу

Як підготуватися до ЗНО з хімії
Як підготуватися до ЗНО з фізики
Що таке ЗНО, ДПА?
Як підготуватися до ЗНО з англійської мови

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом