PLANETACLUB

Навчання під час війни

Час читання

2 хвилини

Переглядів

64

Опубліковано

11.03.2022

Оновлено

16.09.2023

З приходом до нашої країни війни українські батьки зіштовхнулися з численними викликами долі. Багатьом із нас доводилося боротися за життя, дехто втратив рідних та близьких. Але, незважаючи на катастрофічні наслідки воєнних дій для кожного з нас, здобуття дітьми освіти та знань все також є дуже актуальною темою.

Нижче ми наводимо кілька варіантів онлайн навчання для дітей під час війни:

  • Онлайн уроки від Всеукраїнської онлайн-школи – учні можуть не відставати від шкільної програми, переглядаючи відео уроки від українських вчителів. Матеріал подається за стандартною шкільною програмою. Такий формат навчання передбачає самостійне виконання завдань без можливості їхньої перевірки. Добре підійде для учнів, які самостійно можуть дисциплінувати себе.
  • Вайбер групи та телеграм канали – онлайн зустрічі від педагогів під час яких діти можуть дізнатися про невідомі факти про відомих особистостей, тим самим розширивши свій світогляд. Формат не передбачає оволодіння шкільною програмою.
  • Доступ до навчальних матеріалів на безоплатній основі або за символічну плату на період війни надається українськими дистанційними школами. Учні отримують доступ до конспектів і за бажанням можуть йти за програмою конкретного класу. Навчаючись у цьому форматі школярі опановують матеріал самостйно.
  • Онлайн школа – як альтернатива звичайній шкільній освіті. Система – до якої звикли українські школярі: стабільний графік навчання, щоденні живі уроки з досвідченими вчителями за програмою МОН України, повна перевірка виконаних завдань, можливість гнучкого графіка за потреби. Це платний варіант навчання, але під час війни з дуже гнучкими умовами. Він є оптимальним, якщо необхідно продовжувати навчання у звичайному режимі без урізання шкільної програми.
  • Ще, як варіант, на час воєнних дій батьки можуть взяти тягар навчання своєїдитини на себе. Особливо актуальним це може бути для мам та тат учнів молодших класів. Програма школярів середніх та старших класів більш об’ємна та складна, тому для батьків старших дітей кращим варіантом буде скористатися однією з пропозицій, про які ми розповіли вище.

Прихід війни в Україну – це велике горе для всіх нас. Але продовжувати навчання для школярів у цей непростий час є вимушеною необхідністю для кожного з батьків. Наші діти – це наше майбутнє. Можливо, саме їм доведеться відбудовувати нашу країну після воєнних дій, застосовуючи отримані знання.

Всім миру!!!

Статті з блогу

Перелік канцелярії для 1 класу
Як підготуватись до ЗНО з біології
Навчання під час війни
Дистанційна освіта за кордоном

Підписатися на наші новини

Facebook
Twitter
Telegram
Email

Коментарі

0 Комментар(ів)
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
imgonline-com-ua-Resize-VIwBICAfYNk9q

Зворотній зв'язок

лого 44
Ваш запит отримано.
Ми з вами зв'яжемось найближчим часом